2011-12-19 14:56:51• hírek • Kocsis Zoltán

Kétszer ütötték el rövid időn belül

Az elmúlt napokban sajnálatos módon több súlyos közlekedési baleset történt Szatmár megyében, mint máskor egy egész hónap alatt. Miután csütörtökön egy nap alatt hét kisebb-nagyobb szerencsétlenség is történt, a hétvége sem maradhatott ki a sorból.

Amint arról beszámoltunk, péntek este Szatmárudvari közelében is súlyos baleset történt és a hétvége legbizarrabb esete is kapcsolódik a fenti településhez. A falu egyik lakóját, Iosif B.-t vasárnap este két közlekedési baleset is érte. Miközben ő a sötétben, láthatósági mellény nélkül haladt Apa felé - az út közepén.

Előbb a 25 éves, ráksai Nicolae C. ütötte meg gépkocsijával, majd a 41 éves, szatmárnémeti illetőségű A. Árpád. Utóbbi csak a visszapillantó tükörrel érte el a 65 éves részeg férfit, aki kisebb zúzódásokkal megúszta a kalandot.

A legsúlyosabb következményekkel járó baleset vasárnap délután Szatmárnémetiben történt. Egy 12 éves kisfiú próbált meg átszaladni a Lucian Blaga sugárúton, amikor a 44 éves Ioan C. haszongépjárművével elütötte. A kisfiút súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Szerencsésebb kimenetelű baleset történt még péntek este Érszakácsi és Tasnádszarvad között. A 31 éves Daniel P. elővigyázatlanul szerette volna megelőzni az előtte haladó járművet. Ennek következtében kihúzott a már őt előző Iveco típusú kisbusz elé, amely az árokba borult. A személyszállító kisbusz három utasa szenvedett könnyebb zúzódásokat, őket a Tasnádi Kórházba szállították.

A legtöbb áldozatot egy vonatszerencsétlenség okozta a hétvégén. Szombat délután a Bikszád és Szatmárnémeti között menetrend szerint közlekedő vasúti szerelvény egy juhnyájba hajtott bele. Összesen 38 szerencsétlen állat vesztette életét.

A baleset következtében majd négy órát állt a vasúti forgalom. A juhászok ellen rongálás és a vasúti biztonsági zóna megsértése miatt indult eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: